Plenković nije htio komentirati Milanovićevu inauguraciju

Plenković nije htio komentirati Milanovićevu inauguraciju
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

PREDSJEDNIK vlade Andrej Plenković nije htio komentirati inauguraciju petog predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, nego je samo odmahnuo novinarima koji su ga čekali i napustio Pantovčak.

Plenković je bio među samo četrdesetak uzvanika na Milanovićevoj svečanosti polaganja predsjedničke prisege, ali gotovo i jedini koji nije udovoljio molbi novinara da komentira inauguracijsku ceremoniju kao i očekivanja od Milanovićevog predsjedničkog mandata.

I dok je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u izjavi novinarima Milanovićev inauguracijski govor ocijenio dobrim početkom njegovog mandata, a predsjednik Ustavnog suda novom predsjedniku poželio sve najbolje u obnašanju dužnosti, premijer je novinarima koji su očekivali komentar samo odmahnuo, zahvalio i napustio kompleks Ureda predsjednika.

Milanovićevo preuzimanje predsjedničke dužnosti komentirali su i ostali dužnosnici sabora, bivši predsjednici Stjepan Mesić i Ivo Josipović te Milanovićevi najbliži suradnici iz kampanje, a premijer Plenković, s obzirom na izostanak komentara, očito ostaje na najavi da će njih dvojica imati "tvrdu kohabitaciju".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara