Plenković tvrdi da novi zakon o braniteljima nije opasnost za proračun

Plenković tvrdi da novi zakon o braniteljima nije opasnost za proračun
Foto: Pixsell/Patrik Maček
 
NEMA razloga za zabrinutost da bi novi zakon o braniteljima predstavljao rizik za rashodovnu stranu proračuna i sve je u skladu s procjenom financijskog učinka toga zakona, izjavio je danas u Bruxellesu hrvatski premijer Andrej Plenković.
 
"Što se tiče proračuna za Ministarstvo hrvatskih branitelja, sve je u skladu s procjenom financijskog učinka ovoga zakona koji stupa na snagu 1. siječnja 2018., sredstva su alocirana i tu ne vidim nikakvih problema i mislim da bilo kakva zabrinutost s te strane nije utemeljena", rekao je Plenković, odgovarajući na pitanje novinara. 
 
Vlada danas prihvatila konačni prijedlog zakona
 
Podsjetimo, nakon što je danas vlada prihvatila konačni prijedlog Zakona o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji i dalje nije jasno koliko će nas koštati proširenje materijalnih prava ratnih veterana. Naime, iako je kod ovakvih zakona uobičajeno napraviti procjenu fiskalnog učinka, ona je u ovom slučaju izostala.
 
 
Plenković je doputovao u Bruxelles, gdje će sutra sudjelovati na summitu čelnika EU-a i šest zemalja Istočnog partnerstva, a večeras je sudjelovao na sastanku čelnika Europske pučke stranke.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
EK smatra da su rizici u prihodovnoj strani povezani s Agrokorom
 
Europska komisija je u jesenskim gospodarskim prognozama ocijenila da su rizici za prihodovnu stranu povezani s očekivanim pojačanim učinkom krize u Agrokoru na porezne prihode od toga koncerna, a na rashodovnoj strani rizici dolaze od većeg povećanja plaća i socijalnih troškova, posebice za ratne veterane.
 
"Što se Agrokora tiče, mi vodimo računa da proces restrukturiranja traje i da se ide prema nagodbi. Ono što je najvažnije jest da je sve ovo što se do sada uradilo, a uradilo se jako puno da se spriječe posljedice za hrvatsku ekonomiju i sustav, bilo bez troškova za državni proračun i za sve naše ljude", rekao je Plenković.
 
Sutra će sudjelovati na sastanku na vrhu Istočnog partnerstva
 
Premijer Plenković će sutra sudjelovati na 5. sastanku na vrhu Istočnog partnerstva, koji će biti prigoda da šefovi država ili vlada iz država članica EU-a i šest istočnih partnerskih zemalja ocijene postignuća ostvarena od posljednjeg sastanka na vrhu u Rigi 2015.
 
Naglasak u razgovorima bit će na konkretnoj koristi koju su ta postignuća donijela građanima šest zemalja Istočnog partnerstva: Armeniji, Azerbajdžanu, Bjelorusiji, Gruziji, Moldaviji i Ukrajini.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Andreja Plenkovića, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Andrej Plenković.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara