Plenković o Beljaku: Nekulturan je i primitivan, a još i nepismen

Plenković o Beljaku: Nekulturan je i primitivan, a još i nepismen
Foto: Igor Soban/PIXSELL, Borna Filic/PIXSELL

PREMIJER Andrej Plenković danas je iz Strasbourga komentirao tvit čelnika HSS-a Kreše Beljaka koji je podigao prašinu u javnosti, javlja N1.

>>Beljak o udbaškim ubojstvima: "Preko sto? Očito nedovoljno"

>>Beljak se ispričao zbog objave o udbaškim ubojstvima: Pogriješio sam

"Mislio sam da ćete me nešto pitati o gospodinu Beljaku i njegovim fantastičnim, nije to smiješno, gledam medijske reakcije naročito jednog dijela medija koji gotovo samo da ne kažu 'Eto, malo se zaletio'.

Da je to napravio netko iz HDZ-a ili netko od opcija koje su desnije od nas bilo bi zgražanje, napadi, osude na entu i gotovo prijave ovdje europskim institucijama", počeo je Plenković.

"On je takav kakav je - nekulturan, primitivan, čovjek koji lažno optužuje"

"Takva vrsta ponašanja nekoga koji je u krajnjoj liniji dao potporu novoizabranom predsjedniku koji je imao parolu 'Normalno' je sve samo ne normalno, to je nenormalno, nekulturno, primitivno, divlje.

Taj je isti Beljak kada sam ovdje prije dvije godine predstavljao našu viziju budućnosti Europe u Europskom parlamentu našao za shodno da komentira, kritizira i posprdno aludira na činjenicu da sam govorio na pet jezika.

On takav kakav je: nekulturan, primitivan, čovjek koji lažno optužuje ljude koji su praktički izborili hrvatsku samostalnost, onakvim rečenicama je usto i nepismen, nije u stanju sastaviti ni onih 150 banalnih znakova na Twitteru", dodao je. 

Kaže da mu njegova isprika ništa ne znači

"Meni njegova isprika zajedno s njegovim ponašanjem i onima koje podržava ne znači apsolutno ništa, mislio sam da ćete me to sami pitati", rekao je premijer novinarima u Strasbourgu, javlja N1. 

Na pitanje zna li za Bernardićevu najavu kako kreće u utrku za premijera i boji li ga se, poručio mu je neka dođe.

"Imamo susret u Hrvatskom saboru u srijedu na aktualnom prijepodnevu", dodao je Plenković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara