Plenković o Milanoviću: Bolje bi mu bilo da poštuje Dan državnosti nego da izmišlja

Plenković o Milanoviću: Bolje bi mu bilo da poštuje Dan državnosti nego da izmišlja
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

PREMIJER Andrej Plenković uoči sjednice Županijskog odbora HDZ-a Karlovačke županije rekao je novinarima da projekt obnove sustava vodoopskrbe ide prema planu, a komentirao je i izjave predsjednika Zorana Milanovića.

"Lokalna samouprava ulaže u vodoopskrbu. Smatramo da će dio lokalne samouprave u područjima blizu granica imati kvalitetniji sustav vodoopskrbe. To je dio naše politike ulaganja u vodoopskrbu u Karlovačkoj županiji. Karlovačka županija je posebno važna s obzirom na poveznicu između kontinentalne i primorske Hrvatske", rekao je premijer Andrej Plenković, prenosi N1.

Upitan kako komentira izjavu predsjednika Zorana Milanovića koji je danas rekao da su jučerašnje premijerove izjave da "za sve treba imati iste aršine" opasne, Plenković je rekao:

"On ima zanimljive logične konstrukcije. Bilo bi mu bolje da poštuje Dan državnosti nego da izmišlja konstrukcije koje ne stoje. Samo treba imati ista mjerila prema svima, nema pritiska."

U poziciji ministra Tomislava Ćorića ne vidi ništa sporno. Na upit smatra li ga utegom, premijer kaže: "Šlank je" i dodaje: "Tu je ministar, zaslužan je za realizaciju ovog projekta i brojne druge. Bit će na listi u 7. izbornoj jedinici."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara