Plenković o putu u Finsku: Ja određujem tko ide sa mnom u vladin avion

Plenković o putu u Finsku: Ja određujem tko ide sa mnom u vladin avion
Screenshot: N1

PREMIJER Andrej Plenković i dalje tvrdi da nije bilo nikakvog sukoba interesa u korištenju vladinog zrakoplova za odlazak u Finsku, gdje su on i HDZ-ova delegacija sudjelovali i na kongresu europskih pučana.

"Nema nikakvoga sukoba interesa. Nije postupak pokrenut, nešto je otvoreno, vidjet ćemo što će Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pitati vladu. Dok sam predsjednik vlade, gdje god jesam, uvijek nastupam u toj funkciji. Tako sam bio pozvan u Finsku na bilateralni susret s finskim premijerom. Što se tiče kongresa EPP-a, tamo sam pozvan i sudjelovao kao i drugi premijeri iz stranaka EPP-a kao premijera. Tamo idem normalno, službenim zrakoplovom. Tko je bio u avionu, ide onaj tko odredi, a određujem ja", rekao je premijer danas na Interliberu odgovarajući na pitanja novinara.

Na dodano pitanje zašto je onda avionom putovao i ministar uprave Kuščević koji ne predstavlja Hrvatsku na razini međunarodnih odnosa, premijer je burno reagirao, prenosi N1.

"Tko će odrediti tko treba bit' na kojem sastanku... Ja određujem. Kakav sukob interesa? Kako Vi doživljavate sukob interesa? Baš me interesira. Tko je u kojem sukobu? Ja kao predsjednik vlade određujem tko ide na koje putovanje sa mnom", odgovorio je Plenković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara