Plenković odustao od debate na HRT-u

Plenković odustao od debate na HRT-u
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

KAKO Index neslužbeno doznaje, debata na HRT-u u kojoj su trebali sudjelovati Andrej Plenković, Miroslav Škoro i Davor Bernardić je propala u smislu dolaska čelnika navedenih stranaka.

Naime, neslužbeno doznajemo kako je čelnik HDZ-a Andrej Plenković otkazao svoj dolazak na sučeljavanje koje se treba održati sutra. 

Neslužbeno smo doznali i da su nakon što je otkazao Plenković, Davor Bernardić i Miroslav Škoro također odlučili otkazati svoj dolazak jer ne vide smisao u sučeljavanju ako nema lidera HDZ-a.

U međuvremenu su nas kontaktirali iz Retsart koalicije i poručili kako takvu odluku još nidu donijeli te kako odlučuju hoće li čelnik SDP-a ići na debatu ili ne, iako Plenković neće biti tamo, nego njegova zamjena, ministar Ćorić.

Plenković otkazao nakon debate na RTL-u

Podsjetimo, jedna debata Plenkovića i Bernardića već se trebala održati na HRT-u i tada ju je Bernardić odbio. U terminu u kojemu se trebala održati debata tada je Plenković dobio intervju, a s HRT-a su rekli kako on ima pravo na to jer je druga strana debatu odbila. 

Kako će sada sve HRT riješiti i hoće li se ići sa zamjenama ili će se sve otkazati, još nije poznato. 

Dodajmo tome još i da je premijer otkazao sučeljavanje na HRT-u nakon sinoćnjeg sučeljavanja na RTL-u s Dvorom Bernardićem, koje po njega nije prošlo onako dobro kako se očekivalo.

Odgovorili nam iz HDZ-a, potvrdili da Plenković ne dolazi

Vezano za ovu temu smo dobili odgovor iz Stožera HDZ-a iz kojeg su nam potvrdili da Plenković na debatu neće doći.

"Andrej Plenković pristao je ići na sučeljavanje na HTV-u koje se trebalo održati 16. lipnja, no Davor Bernardić je odbio doći. Tada se sučeljavanje radi nedolaska Bernardića otkazalo. Poziv HTV-a za ovu drugu debatu stigao je kasnije i predviđa sasvim drukčiji format debate sa 6 predstavnika stranaka/koalicija. 

Na toj debati sutra će sudjelovati u ime HDZ-a ministar Ćorić.

Podsjetit ćemo, 2016. Plenković se sučelio na HTV-u sa Zoranom Milanovićem, koji je za razliku od Bernardića pristao doći tada na debatu. Ujedno je HTV u rujnu 2016. organizirao debatu na kojoj je sudjelovalo 7 predstavnika stranaka i uime HDZ-a tada je sudjelovala Ivana Maletić. Jučer je predsjednik HDZ-a Plenković bio na debati na RTL-u i sučelit će se s Davorom Bernardićem u petak na Novoj TV", poručili su iz stožera HDZ-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara