Plenković opet pametovao novinaru: "Osluhnite što sam rekao pa zaključite"

Plenković opet pametovao novinaru: "Osluhnite što sam rekao pa zaključite"

Foto: FAH

HDZ-ov premijer Andrej Plenković danas je komentirao izjavu Dijane Vican, koja je kazala kako ona nije shvatila da će Plenković preuzeti Posebno stručno povjerenstvo za provedbu Strategije obrazovanja.

"Vican očito vjeruje da je ona i dalje na čelu Povjerenstva. Što je zapravo na stvari?" pitao je Plenkovića novinar N1 Hrvoje Krešić.

"Ovako, znate kakve su strukture za provedbu Strategije obrazovanja pa vi, kao netko tko dugo ovo prati, znate zašto i zbog kojih razloga, koja je relacija kojih aktera i politčara i zašto je sve tako postavljeno.

Tko je na čelu Povjerenstva?

Znat ćete da je Vican u ovom trenutku na čelu PSP-a i da će imati sastanak sutra PSP-a, koji sam svojom voljom postavio na pluralan način, za razliku od prijašnjeg Povjerenstva koje je bilo isključivo od jedne ekipe. Dogovorit će Akcijski plan koji će poslije dati meni na uvid", odgovorio je Plenković Krešiću.

"No jeste li vi na čelu Povjerenstva?" ustrajao je Krešić.

"Povjerenstvo je moje, kako god okrenete. Pročitajte Strategiju, pogledajte odluke vlade, osluhnite što sam rekao pa zaključite", replicirao mu je Plenković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara