Plenković otkrio koju bi zgradu uredio za Kolindu, rekao i da bi je vratio u HDZ

Plenković otkrio koju bi zgradu uredio za Kolindu, rekao i da bi je vratio u HDZ
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

PREMIJER Andrej Plenković izjavio je da je vlada spremna bivšoj predsjednici urediti ured u državnoj rezidenciji u Zagrebu i da će je, ako to bude željela, "sa zadovoljstvom" primiti natrag u HDZ.

Kolinda Grabar-Kitarović ima pravo na ured na teret državnog proračuna nakon što joj 18. veljače istekne petogodišnji mandat.

U predsjednički ured na Pantovčaku uselit će se Zoran Milanović (SDP) koji ju je pobijedio u drugom krugu izbora u siječnju.

"Vlada će prema zakonu osigurati odgovarajući prostor predsjednici Republike. Ako je odluka da to bude u Visokoj, mi smo spremni prilagoditi i urediti potrebne prostorije", izjavio je Plenković novinarima u Münchenu.

Riječ je, ironično, o zgradi u koju se Kolinda obećavala preseliti kad je postajala predsjednicom. To obećanje nije ispunila.

Predsjednik HDZ-a dodao je da su Grabar-Kitarović otvorena vrata za povratak u stranku iz koje se po zakonu morala ispisati kada je 2015. postala predsjednica.

"To je na njoj. Kada god želi, vrata su joj otvorena, sa zadovoljstvom", rekao je Plenković koji je u Münchenu sudjelovao na međunarodnoj konferenciji o sigurnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara