Plenković otkrio nositelje lista HDZ-a na izborima, ima iznenađenja

Plenković otkrio nositelje lista HDZ-a na izborima, ima iznenađenja
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

PREMIJER i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da će on nositi listu u prvoj izbornoj jedinici, a predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik Gordan Jandroković bit će nositelj u drugoj izbornoj jedinici.

„Danas smo dogovorili nositelje lista. Ja ću, kao i zadnji puta, nositi listu u prvoj izbornoj jedinici, a Gordan Jandroković u drugoj”, rekao je Plenković novinarima nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a na kojoj su, među inim, dogovorili nositelje izbornih lista.

Žarko Tušek nosit će izbornu listu u trećoj izbornoj jedinici, potpredsjednik stranke Ivan Anušić u četvrtoj, a ministar financija Zdravko Marić u petoj.

U šestoj izbornoj jedinici listu će nositi ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, u sedmoj ministar hrvatskih branitelja i zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved, potpredsjednik stranke Oleg Butković u osmoj te ministar uprave Ivan Malenica u devetoj izbornoj jedinici.

Ministar zdravstva Vili Beroš nosit će listu u desetoj izbornoj jedinici, a potpredsjednica stranke Zdravka Bušić u 11. izbornoj jedinici.

Plenković je najavio da će se ostala imena znati za dva tjedna.

Iako se spekuliralo da bi bivši ministar obrane Damir Krstičević mogao voditi listu u 10. izbornoj jedinici koja obuhvaća većinu Dalmacije, tamo će biti ministar Vili Beroš.

Komentirao slučaj Josipe Rimac

Nakon sastanka Predsjedništva premijer je dao kratku izjavu za medije. Rekao je da će HDZ izborni program usvojiti 8. lipnja, a liste 15. lipnja. Dogovoreni su nositelji lista, a ostala imena objavit će za otprilike dva tjedna.

Također je napomenuo da su raspravljali o slučaju Josipe Rimac.

"Raspravili smo situaciju koja se tiče gđe. Josipe Rimac. Predsjedništvo je najoštrije osudilo te aktivnosti, a županijski će ogranci hitno pokrenuti stegovne postupke protiv svih koji su involvirani. Ne želimo da neodgovorno ponašanje pojedinaca utječe na sliku HDZ-a", rekao je, prenosi N1.

Na pitanje kako to da Damir Krstičević neće predvoditi listu, Plenković je kazao kako ga neće biti na ovim izborima, ali je potvrdio da će HDZ ići s Marijanom Petir.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara