Plenković posjetio Pleternicu pa opet hvalio svoju vladu

Plenković posjetio Pleternicu pa opet hvalio svoju vladu
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

PREDSJEDNIK vlade Andrej Plenković izjavio je danas u Pleternici na svečanosti u povodu Dana grada kako je ova vlada u stalnom kontaktu sa Slavonijom, i "to ne samo simbolično i formalno nego i kroz realizaciju projekata, među kojima je i projekt "Slavonija, Baranja i Srijem".

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Pleternice predsjednik vlade Plenković je podsjetio kako je u tome projektu dosad ugovoreno više od 11,5 milijardi kuna od ukupno predviđenih 18,5 milijardi.

Premijer je ocijenio kako to znači da vlada kanalizira sredstva ne samo u poljoprivredi i ruralnom razvoju već i u drugim područjima i operativnim programima, značajnima za brži i učinkovitiji razvoj. Istaknuo je da se kao država nalazimo u specifičnom trenutku "jer nam se nakon sedam godina članstva u EU događa fenomen negativnog prirodnog prirasta, pa se stoga provodi niz mjera s ciljem demografske revitalizacije".

Projekt Slavonija

Najavio je kako će se kroz projekt "Slavonija"u idućoj financijskoj perspektivi "EU sredstva još lakše i brže koristiti te na taj način omogućiti što većem broju mladih ljudi da ostanu u svojim sredinama", a vlada je spremna pomoći u realizaciji budućih projekata.

Plenković je rekao da mu je drago vidjeti kako Pleternica napreduje.

"Jedan ste od deset gradova koji najučinkovitije koriste EU fondove. To pokazuje sposobnost prilagodbe i praćenja trendova, a drago mi je da ste u tome procesu prepoznali partnerstvo s vladom na područjima na kojima smo željeli napraviti stvarne i dugoročne iskorake za državu, a najviše za ravnomjerni regionalni razvoj", poručio je premijer Plenković.

Jozić: Pleternica je dokaz da se i male sredine mogu razvijati

Gradonačelnica Antonija Jozić istaknula je kako je gradski proračun u posljednje dvije godine sa sedam narastao na 25 milijuna kuna, a Pleternica je kao jedinica lokalne samouprave sa samo osam zaposlenih redovito među deset najsupješnijih gradova po povlačenju sredstava iz EU fondova, a dobiva i bezuvjetne nalaze državne revizije.
"Razvijamo viziju grada ugodnog življenja, koji prati suvremene europske trendove. Pleternica je dokaz da se i male sredine mogu razvijati, i uz to sačuvati naš nacionalni identitet. To možemo ostvariti samo u sinergiji s jedinicama lokalne samouprave i vladom, provodeći politike regionalnog razvoja i razvoja gospodarstva", rekla je Jozić

Zaslužnim pojedincima i udrugama na svečanoj su sjednici uručena gradska javna priznanja.
Osim premijera Plenkovića na svečanosti su bili i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, ministar državne imovine Mario Banožić, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ministar uprave Ivan Malenica te ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara