Plenković: Predsjednica će pobijediti na izborima

Plenković: Predsjednica će pobijediti na izborima
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

PREMIJER Andrej Plenković danas je prokomentirao je li s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović razgovarao o mogućoj sabotaži njezine predsjedničke kampanje.

Kratko je poručio: "Predsjednica će pobijediti."

Upitan za komentar najave Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa da će se zbog tzv. 'slučaja Helsinki' obratiti međunarodnim institucijama, Plenković je ponovio kako tu nema nikakvog slučaja. "Slučaj ne postoji", istaknuo je.

Smatra da povjerenstvo nije ni trebalo otvarati slučaj

Dodao je kako je ta cijela priča iskonstruirana i izmišljena da bi se nešto držalo u eteru jer se radi o najnormalnijoj aktivnost predsjednika vlade i ne samo njega već i bilo kojeg buduće premijera u istoj situaciji.

"Taj slučaj postoji samo za one koji žele na taj način razgovarati. On za mene ne postoji. Povjerenstvo je dobilo sve što je svakome tko je upućen, tko razumije što radi vlada, što radi predsjednik vlade, što ljudi rade, koji idu u bilateralni posjet kolegi - dostavljeno", naglasio je Plenković. 

Smatra da Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa taj predmet nije trebalo ni otvarati.

Plenković je rekao da će na Klubu HDZ-a razgovarati o sutrašnjem saborskom Aktualnom prijepodnevu te o poslijepodnevnom izvješću saboru o sastancima Europskog vijeća, o kojem će premijer izvijestiti sabor.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara