Plenković prvi put komentirao Gabrijelu Žalac i luksuzni Mercedes

Plenković prvi put komentirao Gabrijelu Žalac i luksuzni Mercedes
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SLUČAJ nove afere ministrice Gabrijele Žalac oko luksuznog Mercedesa i njenu izjavu da joj netko iz HDZ-a smješta te da ima dokaze za to prvi put je komentirao premijer Andrej Plenković iz Bruxellesa.

"Ja sam s njom porazgovarao više puta ovih dana. Koliko ja vidim u ovom trenutku, vezano uz temu korištenja vozila, to je vezano za njezinu majku, ne za nju. Prema tome, ono što ona govori u javnosti, rekla je i meni", rekao je novinarima premijer Plenković, koji je u Bruxelles doputovao na dvodevni summit EU-a.

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac rekla je u srijedu da se protiv nje provodi medijski linč te da ima nagovještaje da joj netko smješta i da se možda radi o unutarstranačkim sukobima.

"Rekla bih nakon ovih deset dana iskustva apsolutno da - netko mi smješta", rekla je Žalac za Dnevnik Nove TV dodavši da se da naslutiti da se radi o unutarstranačkim sukobima.

Odbio odgovoriti vjeruje li svemu što mu Žalac kaže

Plenković, koji je i predsjednik HDZ-a, rekao je novinarima u četvrtak da ne zna tko smješta ministrici Žalac.

Na pitanje vjeruje li svemu što ona kaže, Plenković je rekao da "vjeruje da će HDZ dobiti najmanje pet mandata na europskim izborima, da je najsnažnija, dominantna politička stranka na hrvatskoj političkoj sceni već 30 godina i tako će biti i nakon izbora koji se uskoro održavaju".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara