Plenković se svađao i s Hajdašem Dončićem, čestitao mu na "jedinstvenoj tituli"

Plenković se svađao i s Hajdašem Dončićem, čestitao mu na "jedinstvenoj tituli"
Foto: FAH

PREMIJER Andrej Plenković danas je na saborskom ''aktualcu'' ironično čestitao SDP-ovcu Siniši Hajdašu Dončiću jer je "prvi potpredsjednik sabora u povijesti te institucije koji je suspendiran u vlastitoj stranci”, ujedno mu zamjerivši što čita iz tablica dok postavlja zastupničko pitanje, na što je prozvani Hajdaš Dončić ustvrdio da je "Plenkoviću funkcija malo udarila u glavi” i da "ima čudnu razinu bahatosti”.

"Možemo se i ne moramo složiti da BDP nije najbolja mjera koja govori o stanju neke ekonomije. No ako govorimo o kvartalnom rastu 2018. i 2017., podaci kažu Bugarska 3,4, Estonija 3,7, Litva 3,8, Latvija 4,4, Malta 5,7, Mađarska 4,6, Rumunjska 4,2, Slovenija 4,3, Slovačka 3,9, Hrvatska 2,8, a Austrija 3,0. Da Austrija uopće ne raste, Hrvatskoj bi uz ovu stopu rasta BDP-a trebalo 58 godina da dostigne Austriju”, čitao je Hajdaš Dončić iz tablice.

"Zastupniče Hajdaš Dončić, čestitam vam na jedinstvenoj tituli: Vi ste u povijesti hrvatskog sabora prvi potpredsjednik sabora koji je suspendiran u vlastitoj stranci i još se drži”, ironično mu je uzvratio Plenković prozvavši ga ujedno zbog čitanja iz tablica jer "kao i mnogi drugi ne zna bez napisanog".

"Bili ste 2015. ministar u vladi, a proračunski deficit bio je 12 milijardi kuna, a mi smo dvije godine nakon vas imali suficit od 2,7 milijardi kuna", naglasio je premijer   Plenković.

SDP-ovog Hajdaša Dončića pozvao je pritom da "u svojoj tablici malo zbroji tko vodi odgovornu fiskalnu politiku".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara