Plenković: Smjesta ću zvati Vrdoljaka na razgovor zbog izjave o Kolindi

Plenković: Smjesta ću zvati Vrdoljaka na razgovor zbog izjave o Kolindi
Foto: Igor SobanPIXSELL

PREDSJEDNIK vlade Andrej Plenković kazao je kako će Ivana Vrdoljaka zvati na razgovor vezan uz njegovu izjavu o Grabar-Kitarović.

Naime, Ivan Vrdoljak kazao je kako bi predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović bilo bolje da kolače nosi u škole, a ne u zatvor Milanu Bandiću. 

"PISA istraživanje provedeno je prije ulaska kurikularne reforme u škole i predsjednica koja bi trebala voditi brigu o budućnosti zemlje to mora znati! U protivnom riskira da bi netko njene istupe mogao protumačiti ili kao neznanje ili kao manipulaciju ili da je od velikog podržavatelja reforme obrazovanja - nakon Bandićeve podrške njenoj kandidaturi - posve preuzela njegovu retoriku i postala njen protivnik. Za kraj, umjesto nošenja kolača Bandiću u zatvor, bilo bi bolje da kolače donese u jednu od hrvatskih škola, da se na licu mjesta upozna s reformskim procesima pa da pred studentima, kojima bi trebala biti uzor, ubuduće govori pune i točne informacije", napisao je Vrdoljak na Facebooku. 

Plenković je reporterki N1 televizije kazao kako će odmah zvati Ivana Vrdoljaka na razgovor zbog izjave o Kolindi. 

"Smjesta ćemo ga zvati na razgovor da vidimo je li se šalio", rekao je Plenković na pitanje novinarke. 

Podsjetimo, Kolinda je indirektno napala Divjak zbog rezultata PISA testova ustvrdivši da to dokazuje da kurikularna reforma ne daje rezultate. 

No radi se o još jednom u nizu predsjedničinih gafova jer je PISA istraživanje provedeno u rano proljeće 2018., a kurikularna reforma uvedena je u škole u jesen 2019.

To je Kolindi danas poručila i Blaženka Divjak zaključivši kako je nemoguće da reforma daje rezultate 18 mjeseci prije nego što je uvedena. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara