Plenković u Banske dvore ušao kroz garažu, pratila ga policija

Plenković u Banske dvore ušao kroz garažu, pratila ga policija
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

PREMIJER Andrej Plenković došao je popodne u Banske dvore, gdje se sastao sa suradnicima, s kojima raspravlja o rekonstrukciji vlade.

Plenković je u pratnji policije ušao u garažni ulaz vlade u 16:20 te nije bilo nikakvih izjava.

Premijer se popodne vratio iz Dubrovnika, gdje je bio na konferenciji HNB-a i MMF-a "Demografija, zapošljavanje i rast: Upravljanje budućnošću u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi". 

Pričat će se o rekonstrukciji vlade

Neslužbeno se doznaje da bi se u Banskim dvorima trebao sastati s Dražen Bošnjakovićem, Gordanom Jandrokovićem i Brankom Bačićem, no nijedan od njih nije viđen. 

O rekonstrukciji vlade raspravlja se nakon što su ministri državne imovine Goran Marić i državne uprave Lovro Kuščević dali ostavke, a ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić izabrana za novu glavnu tajnicu Vijeća Europe.

Ministar državne imovine Goran Marić dao je danas u Novom Vinodolskom neopozivu ostavku.

"Ostavka ministra državne imovine Gorana Marića rezultat je razgovora između premijera Andreja Plenkovića i Gorana Marića od prije nekoliko dana i nije iznenađenje", priopćeno je u ponedjeljak popodne iz vladine Službe za odnose s javnošću.

Goran Marić uputio je ostavku predsjedniku vlade jutros pisanim putem te je poslije u izjavi o njoj obavijestio javnost, dodaje se u vladinu priopćenju.

Marić je izvijestio da je podnio neopozivu ostavku na dužnost ministra državne imovine u Novom Vinodolskom tijekom potpisivanja ugovora o darovanju nekretnina, ističući da mu je to posljednji ugovor koji će potpisati. 

"Radio sam pod strašnim pritiskom, postao sam meta. Nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na sebe i svoju obitelj", rekao je Marić iznenađenim novinarima, dodajući kako "više nije dostupan jer je već vratio mobitel Ministarstvu".

U pisanoj ostavci koju je uputio Plenkoviću, Marić ističe kako neopozivu ostavku "podnosi u nastalim okolnostima i atmosferi teške medijske difamacije statusa i opstrukcije normalnog rada i djelovanja Ministarstva državne imovine. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara