Plenkovića iznerviralo novinarsko pitanje o Pupovcu, napao i prosvjed u Vukovaru

Plenkovića iznerviralo novinarsko pitanje o Pupovcu, napao i prosvjed u Vukovaru
Foto: Patrik Maček/ Pixsell

ANDREJ Plenković nakon aktualnog prijepodneva odgovarao je na novinarska pitanja. Jasno, glavna tema bio je Milorad Pupovac i tematska sjednica koju traže braniteljske udruge na kojoj bi se on izjasnio o temama iz Domovinskog rata kao i o Aleksandru Vučiću.

"Ljudi misle da sam ja nešto nervozan. Ja samo biram trenutak i stil, ovo je jedna verzija britke politike s jasnim stavovima i odgovorima", rekao je Plenković.

Onda se osvrnuo i na oporbu.

"Vidjeli ste oporbu, ja sam im rekao što sam im trebao reći", rekao je Plenković.

Naljutilo ga je novinarsko pitanje o Miloradu Pupovcu.

"Vi sada ide u Buljevom stilu i manipulirate. Nemojte biti manipulativni, to je jako važno da kao novinar vi to ne radite. Stvar je sabora da određuje koje će teme biti u redu. Ni u gorim fazama komunizma nije bilo da se raspravlja o tome što tko od zastupnika misli", rekao je Plenković.

"Mi smo u kontaktu po nizu tema", rekao je Plenković o Pupovcu.

Neće ići na prosvjed u Vukovar. Smatra da se manipulira žrtvama rata. No, nije želio kazati tko to manipulira.

"Ma kakav prosvjed. Prosvjedovati protiv koga? Protiv koga je usmjeren prosvjed? On kaže prosvjede protiv koga? Ministarstva pravosuđa, policije, odvjetništva? Da ja kao premijer prosvjedujem protiv institucija? DORH je neovisan i samostalan, policija također djeluje prema zakonu, a ne prema naputku. Jasan stav i mene i vlade je da se ratni zločini trebaju istražiti, procesuirati i, ako se dokaže krivnja, osuditi", rekao je Plenković rekavši da ravnateljstvo policije predano radi na tome.

"Jasno odvojiti temu oko koje postoji konsenzus od pokušaja manipulacije i zloporabe teme koja pogađa one ranjive koji su izgubili sve", rekao je Plenković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara