Plenkoviću skočila popularnost, HDZ opet najpopularnija stranka

Plenkoviću skočila popularnost, HDZ opet najpopularnija stranka
Foto: Dnevnik Nove TV

PREMA rezultatima novog Crobarometra, Plenković zasad ima povjerenje građana, a i HDZ se vratio na prvo mjesto. 

Važno je napomenuti da istraživanje nije obuhvatilo potres u Zagrebu, ali ukazuje na raspoloženje građana u zadnjih mjesec dana u borbi protiv koronavirusa.

Prag bi, uz HDZ, prešli samo SDP i Domovinski pokret.

Većina građana i dalje pesimistična

HDZ je ponovno prvi izbor birača i ima potporu od 25,2 posto, a iza te su stranke unutarstranački izbori i pobjeda Andreja Plenkovića. SDP je na potpori od 23,7 posto, a Domovinski pokret Miroslava Škore nakon osnivanja bilježi rast i dobio bi 12,5 posto potpore.

Vlada u borbi protiv koronavirusa dobiva sve veću potporu. Iako većina građana i dalje ne podupire rad vlade, točnije njih 51 posto, taj broj opada - a raste broj onih koji je podupiru i prije potresa koji je pogodio Zagreb takvih je bilo 37 posto. Ne zna njih 12 posto.

Prije potresa i dalje je većina građana bila pesimistična, ali i taj broj počeo je padati i zaustavljen je na 59 posto, a onih koji misle da zemlja ide u dobrom smjeru je 27 posto. Ne zna njih 14 posto.

Zoran Milanović je i dalje najpopularniji političar, a o njemu pozitivan dojam ima 58 posto građana, dok negativan ima njih 32 posto.

Milanović je na početku mandata, a njegov rad odobrava 48 posto građana, njih 31 posto ne odobrava, dok njih 22 posto ne zna.

Bandić u stalnom padu

Andrej Plenković pak bilježi veliki porast popularnosti, ali prije potresa. Tako se probio nakon dugo vremena u sam vrh – trenutno ga pozitivnim ocjenjuje 54 posto, a negativnim njih 38 posto.

Milan Bandić odavno je u silaznoj putanji i trenutno o njemu ima pozitivan dojam 24 posto građana, a njih 68 posto misli negativno.

Ostatak rezultata Crobarometra možete vidjeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara