Nacional: Plinski biznismen HDZ-u posudio 4,2 milijuna kuna, "Ako im dođe USKOK, gotovi su"

Nacional: Plinski biznismen HDZ-u posudio 4,2 milijuna kuna, "Ako im dođe USKOK, gotovi su"

Foto: Nacional

PAVAO VUJNOVAC,  hrvatski poduzetnik koji se bavi plinskim poslom i vlasnik tvrtke Energia Naturalis, krovne tvrtke koja okuplja niz tvrtki okupljenih oko javnosti najpoznatijeg Prvog plinarskog društva, zatražio je prije nekoliko dana da mu HDZ vrati 4,2 milijuna kuna.

Kako piše Nacional, Vujnovac je novac posudio HDZ-u na izravnu zamolbu Milijana Brkića, tadašnjeg glavnog tajnika HDZ-a.

Novac je, rekao je Vujnovac za Nacional, još 2013. godine posudio preko tvrtke Gas Trading uz 7,5 posto kamate. Ugovor o pozajmici istekao je 30. lipnja, a nakon toga je HDZ-u poslana obavijest da novac treba vratiti.

“Zadužili su stranku za 4,2 milijuna kuna bez odluke Predsjedništva, a za to je najodgovorniji Brkić koji sad, u vremenu kad novi predsjednik još nije izabran, traži da se smanje ovlasti predsjednika. Neka radije objasni kako je i na što trošio novac. Zbog toga on želi zadržati moć u stranci, misli da time sebe spašava i da može držati stvari pod kontrolom. No ako im Uskok uđe unutra, oni su gotovi. Stanka je bila njihova samoposluga”, izjavio je Nacionalov izvor blizak vrhu HDZ-a, dobro upućen u zbivanja u središnjici stranke. On upozorava da je podizanje bilo kakvog kredita ili pozajmice bez znanja Predsjedništva protivno i statutu stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javlja Nacional, HDZ se još nije očitovao o cijelom slučaju.

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara