Plinskim pištoljem u Virovitici napao oca i sina iz štedno-kreditne zadruge

ČETERDESETOGODIŠNJI hrvatski državljanin danas je u središtu Virovitice napao službenika Štednokreditne zadruge D.J.a (43) i njegova oca I.Ja (65), pravnog zastupnika Zadruge.

Napadač je u Ulici Tomaša Masaryka pred odvjetničkim uredom udario D.J-a u zatiljak, srušio ga na pločnik i još ga nekoliko puta udario u glavu i zatim u nj ispalio hitac iz plinskog revolvera. Kad je na mjesto događaja dotrčao je I. J. u namjeri da zaštiti sina, napadač je još četiri puta pucao prema njima.

Hitnom intervencijom policijskih službenika virovitičko-podravske Policijske uprave napadač je razoružan na mjestu napada i sproveden na kriminalističku obradbu.

Zbog teške ozljede oka I.J. je zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Virovitici, a D.J. je nakon hitne medicinske pomoći pušten kući.

Policija ne navodi motive zbog kojih su napadnuti otac i sin. Po izjavama svjedoka napadač je od njih tražio novac koji je povjerio na čuvanje Štedno-kreditnoj zadruzi pa se pretpostavlja da je riječ o jednom od 1617 štediša koji su ostali bez svoje ušteđevine jer je Zadruga propala zbog nesavjesna poslovanja.

Zbog sumnje na financijski inženjering i lihvarenje na zahtjev Skupštine Štedno-kreditne zadruge pokrenuta je i kriminalistička istraga. Štediše su nedavno na virovitičkim ulicama organizirali prosvjed s kojeg su Ministarstvu pravosuđa poslali poziv za pomoć.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara