"Pliva" u subotu ponovno započinje akciju skupljanja starih lijekova

"Pliva" u subotu, 15. veljače, ponovno započinje akciju skupljanja i zbrinjavanja starih lijekova u zagrebačkim ljekarnama, priopćeno je danas iz "Plive".

Lijekove s isteklim rokom valjanosti, te stare i nepotrebne lijekove, građani će u idućih mjesec dana moći odložiti u specijalne spremnike koji će biti postavljeni u ljekarnama.

Zbrinjavanje lijekova s isteklim rokom valjanosti, od prikupljanja do termičke obrade spaljivanjem, provodi se u skladu sa zakonskim propisima i svjetskim standardima za zbrinjavanje farmaceutskog otpada, ističe se u priopćenju.

Akcija skupljanja lijekova provodit će se u 12 zagrebačkih ljekarni: Pozder-Subašić, Siget 18a, Saraga, Hribarov prilaz 6a, Ljubić-Kavur, Kauzlarićev prilaz 7, Drusany, Trg I. Meštrovića 16, Dvoržak, Av. Dubrovnik 15, Šimac, Nova Cesta 120, Primapharama, Harambašićeva 28, Palac, Martićeva 51, Udovčić-Martinis, Dobri dol 49, Zeus, Budakova 17, Kaić, Gruška 22 i Bamapharm, Supilova 7.

´Pliva´ je u lipnju prošle godine, obilježavajući Svjetski dan zaštite okoliša, pokrenula akciju zbrinjavanja starih lijekova koja je trajala mjesec dana. Tijekom akcije prikupljeno je gotovo pola tone starih lijekova, podsjeća se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara