Ploče: Počele pripreme neretvanskih lađa

POSADE lađa koje će sudjelovati na ovogodišnjem maratonu lađa "Neretva 2003. pripremaju se za to jedinstveno turističkošportsko natjecanje koje će se 9. kolovoza održati na rijeci Neretvi.

Po riječima organizatora utrka i direktora neretvanske Udruge lađara Milojka Glasovića, maraton na 22,5 kilometara dugoj stazi počinje ispod mosta u Metkoviću i nastavlja se preko Krvavca, Opuzena, Komina i Rogotina do Ploča. Brzinska utrka predviđena je tjedan dana prije, 1. kolovoza u Opuzenu, gdje će se održati utrka za startna mjesta. Osim toga neretvanski će lađari organizirati ekološku akciju čišćenja rijeke Neretve, a od zabavnih priredaba poseban pozor privlači tradicionalna noć lađara u Metkoviću.

To jedinstveno turističko-športsko i kulturno natjecanje i ove se godine održava pod pokroviteljstvom predsjednika Stjepana Mesića.

Dolazak na natjecanje potvrdili su Hrvati iz talijanske pokrajine Molisea, a svoje sudjelovanje je najavila lađarska posada "Sinovi Neretve" iz Australije, čiji su predci odavno napustili neretvanski kraj. Najavljen je i dolazak lađarske posade iz Mostara, a očekuje se sudjelovanje više od 35 lađa iz neretvanskog kraja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara