Po cijeni od 751,41 kunu izvršena prva transakcija dionicama sarajevske FIMA banke

JUČER je na Slobodnom berzanskom tržištu Sarajevske burze (SASE) ostvarena prva transakcija dionicama FIMA banke d.d. Sarajevo, kojom je kupljeno 4000 dionica ove banke po cijeni od 200,00 konvertibilnih maraka (751,41 kuna). Ovom transakcijom FIMA banka d.d. dobila je četiri nova dioničara.

Vrijednosni papiri FIMA banke d.d. uvršteni su 26. listopada 2007. godine na Slobodno berzansko tržište Sarajevske burze (SASE) pod oznakom VLDBR. Izdano je 160.000 vrijednosnih papira FIMA banke d.d. Sarajevo čija je nominalna vrijednost 100,00 konvertibilnih maraka (375,70 kuna).

FIMA grupacija je u Federaciji BiH prisutna od 1997. godine kada je osnovala prvu brokersku kuću u Federaciji BiH FIMA Int. Sarajevo, a svoje je djelovanje proširila u bankarstvo u 2006. godini osnivanjem Vaba banke d.d. Sarajevo.

Vaba banka d.d. Sarajevo preuzela je dio aktive, pasive i sve zaposlene iz Ljubljanske banke d.d. Sarajevo u privremenoj upravi. 24. rujna 2006. godine u skladu s promjenom izvršenom u registru Općinskog suda Sarajevo, Vaba banka d.d. Sarajevo preimenovana je u FIMA banku d.d. Sarajevo. Promjena imena banke rezultat je djelovanja FIMA grupacije na području Federacije Bosne i Hercegovine te je u skladu sa strategijom da se sve aktivnosti okupe pod prepoznatljivim imenom FIMA-e.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara