Po Zagrebu se zatvaraju ulice za vrijeme Adventa, pogledajte gdje će se moći voziti

Po Zagrebu se zatvaraju ulice za vrijeme Adventa, pogledajte gdje će se moći voziti

Foto: PUZG/FaH

ZAGREBAČKA policija obavijestila je građane o posebnoj regulaciji prometa koja će biti na snazi od sutra, 2. prosinca, pa sve do 7. siječnja 2018. godine, odnosno za vrijeme trajanja Adventa u Zagrebu.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

Preporučuju građanima da koriste javni prijevoz

"Radnim danima od ponedjeljka do četvrtka od 17 do 23 sata, zabranjuje se promet za sva vozila osim tramvaja i vozila stanara, na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog, na dijelu od Tesline do Hebrangove ulice, a promet Berislavićevom od Gajeve do Zrinjevca odvijat će se dvosmjerno; petkom, subotom i nedjeljom od 17 do 24 sata, zabranjuje se promet za sva vozila osim tramvaja i vozila stanara, na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog, zapadnoj strani Trga Josipa Juraja Strossmayera i zapadnoj strani Trga kralja Tomislava, na dijelu od Tesline do Mihanovićeve ulice, promet Berislavićevom od Gajeve do Zrinjevca i Katančićevom od Gajeve do Strossmayerovog trga odvijat će se dvosmjerno.

Promet motornih vozila Gajevom, Teslinom i Amruševom u pravcu istoka, sjevernim zelenim valom Boškovićeva i Hebrangova u pravcu zapada te južnim zelenim valom Trenkova i Hatzova u pravcu istoka, odvijat će se bez ograničenja.

Sukladno navedenim zabranama prometa postavit će se privremena prometna signalizacija i regulacija prometa. Policija će uspostaviti blokadne punktove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preporučujemo svim vozačima da za vrijeme Adventa u Zagrebu umjesto vlastitih vozila koriste javni gradski prijevoz ili izbjegavaju dolazak vozilom u širi centar grada Zagreba.
Isto tako, svim tvrtkama, trgovinama i štandovima napominjemo da dostavu u centru grada završe do 7 sati ujutro", poručili su iz PU Zagrebačke.

Obavještavaju i kako će se dostava u pješačke zone moći obavljati samo u vremenu od 2 do 7 sati ujutro, a izvan tog vremena samo iznimno omogućit će se dostave na obodima pješačke zone: rotor Bakačeva istočna strana, ulica Pod zidom, Vlaška - Palmotićeva, sjeverna strana Zrinjevca desna traka, Masarykova sjeverna strana od taksi stajališta do Preradovićeve, Strossmayerov trg istočna strana 3 mjesta i Tomislavov trg istočna strana 3 mjesta.

Na sljedećoj karti prikazana je zabrana prometa za motorna vozila (osim tramvaja i vozila stanara) na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog, od ponedjeljka do četvrtka, od 17 do 23 sata.
 


Na sljedećoj mapi prikazana je zabrana prometa za motorna vozila (osim tramvaja i vozila stanara) na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog, Josipa Jurja Strossmayera i kralja Tomislava, od petka do nedjelje od 17 do 24 sata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara