POA u Izraelu i Italiji "glumi" za Carlu del Ponte

POA-ini agenti su na "turneji", pa tako nakon prošlomjesečnog posjeta Izraelu, ovih dana borave u Italiji. Nakon sastanka sa agentima izraelskog Mossada u Italiji, ugostili su ih kolege iz talijanske obavještajne službe SIS-MI.

Agenti POA-e pregovaraju o mogućnostima lociranja i izručenja Hrvoja Petrača, hrvatskog poduzetnika osuđenog za kidnapiranje sina generala Vladimira Zagorca, te osobe za koju se sumnja da je jedan od glavnih pomagača odbjeglog generala Gotovine.

Agenti Vatroslav Vrdoljak i Josip Buljević u Napulj su otputovali kako bi pregledali torbu sa navodnim dokumentima vezanim uz generala Gotovinu, koji su u noći s 24. na 25. svibnja izbačeni iz jurećeg BMW-a u talijanskom gradu Castello di Cisterna.

Kako doznaje Vjesnik, cijela priča o pronalasku Gotovininih dokumenata koji ispadaju iz jurećih auta, odlasci agenata u inozemstvo i sl. - zapravo je “mazanje očiju” glavnoj haaškoj tužiteljici.

Očito je da hrvatska Vlada koristi prilično prozirne trikove u vrijeme kad eventualno može promijeniti izvješće Carle del Ponte pred Vijećem sigurnosti UN-a, te postići napredak, ali čini se da glavna haška tužiteljica ipak ne vjeruje Vladi.

U sljedećih par dana, tvrdi Vjesnik, očekuje se da će hrvatska Vlada inscenirati još nekoliko “drastičnih” pokušaja lociranja i hapšenja Gotovine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara