Pobjednik američkog "Survivora" optužen za zlostavljanje supruge i okrutnost prema životinjama

Pobjednik američkog "Survivora" optužen za zlostavljanje supruge i okrutnost prema životinjama

38-GODIŠNJI Brian Heidik, široj javnosti najpoznatiji po tome što je 2002. godine pobijedio u jednoj od sezona američke verzije reality showa "Survivor", u srijedu ujutro je pušten iz pritvora u okrugu Douglas u američkoj državi Georgia.

Heidik je pušten nakon što je platio jamčevinu od 6.000 dolara, a razlog zbog kojeg se privremeno našao iza rešetaka jesu prijave za zlostavljanje supruge i okrutnost prema životinjama.

Šerifov ured je ta djela - koja se u lokalnom zakonodavstvu smatraju prekršajima - prijavila nakon što ih je Heidikova 34-godišnja supruga Charmaine izvijestila o incidentu koji se zbio u 3:30 ujutro na njihovom seoskom imanju.

Te se večeri Heidik otišao provoditi s prijateljima, a Charmaine su probudili neki čudni zvukovi. Kada je izašla vidjeti što se događa, ugledala je stravičan prizor - njen suprug je strijelom pogodio malog psića koji je zalutao na njihovo imanje. "Smučili su mi se psi-lutalice koji dolaze na naše imanje", rekao je Heidik.

Charmaine Heidik je na to zgrabila još jednog psića-lutalicu, isto kao i svog 5-godišneg sina, te se zaključala u kupaonici odakle je pozvala šerifa. Šerif je Heidika nešto kasnije uhitio u njegovom automobilu dok se udaljavo iz kuće.

U šerifovoj postaji su optužbama za okrutnost prema životinjama pridodate i optužbe za zlostavljanje supruge. Charmaine je šerifu, naime, rekla da ju je Bruce Heidik udario dva tjedna prije incidenta.

Bruno Heidik, Brianov otac, je pak medijima rekao kako je ustrijeljeni psić najvjerojatnije žrtva zabune, odnosno da je Brian mislio da je riječ o lisici ili kojotu. Prije nekoliko tjedana imanje Heidikovih su posjetile još nepoznate životinje te im zaklale i pojele dvije patke - kućne ljubimce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chuck Brawn, službenik Okružnog odjela za brigu o životinjama, pak tvrdi da ozljede koje je zadobio psić po imenu "Edgar" nisu opasne po život, te da će se oporaviti.

Heidik je, inače, prije sudjelovanja u "Survivoru" igrao američki nogomet na Sveučilištu Sjeverne Caroline, a za život je zarađivao trgovinom rabljenim automobilima i glumom.

Uz manje nastupe u TV-serijama kao što su "Baywatch Nights" i "Doogie Howser", glumio je i u "soft" erotskim filmovima kao što su "Virgins of Sherwood Forest" i "Chick Street Fighter". U potonjima je glumila i njegova buduća supruga Charmaine.

Brak Heidikovih, međutim, je već duže vremena u krizi, a i sam Bruce je bio žrtvom obiteljskog nasilja. Godine 2002. je Charmaine na sudu pristala posjećivati psihologa kako bi izbjegla zatvorsku kaznu za udarac supruga u nos.

Charmaine Heidik tvrdi da je brak i ranije bio u krizi, ali da je nakon pobjede u "Survivoru" njen suprug "potpuno izgubio samokontrolu".

Heidik nije jedini pobjednik američkog "Survivora" koji je imao problema sa zakonom. Richard Hatch, pobjednik prvog "Survivora", bio je pod istragom zbog zlostavljanja sina, a kasnije i svog bivšeg homoseksualnog ljubavnika, a danas čami u federalnom zatvoru zbog utaje poreza.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara