pobjedu u maratonu na neretvi dijele ekipe iz rogotina i komina

Pobjednici 6. maratona lađara "Neretva 2003" su ekipe iz Rogotina i Komina koje su podijelile prvo mjesto. L

Njima su pobjednički štit uručili predsjednik Republike Stjepan Mesić i predsjednik Vlade Ivica Račan.

Lađari iz Donjana iz općine Slivno, biokovske općine oduvijek orijentirane na Neretvu, koji su osvojili drugo mjesto, odnosno srebro, odbili su primiti priznanje, nezadovoljni zbog neujednačenosti brodova koji su sudjelovali u natjecanju.

Pobjednike i sve sudionike ovog velikog društvenog i športskog događaja za Metković i Ploče pozdravio je predsjednik Mesić kazavši kako su Neretvani uvijek živjeli od Neretve koja ih ona povezuje s Jadranom i svijetom.

Premijer Račan, čestitavši lađarima na, kako je kazao, velikoj, narodnoj i športskoj svečanosti, posebno je istaknuo primjer dviju pobjedničkih ekipa koje dolaze iz dva mala mjesta u blizini Ploča koja godinama žive u "malomišćanskom" antagonizmu, a zajedno su ušle u cilj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pobjednici iz Rogotina i Komina pokazali su kako se znaju boriti i biti konkurenti, ali i doći zajedno u cilj, što je pouka nama u Hrvatskoj. Oni su danas održali lekciju i simbolizirali zajedništvo pokazavši primjerom kako bi se trebalo ponašati", kazao je Račan.

"Uživao sam u ovom natjecanju, premda sam prvi put ovdje i nastojat ću pomoći u idućoj godini koliko budem mogao, a najvažnije bi bilo da se izgrade nove brodice koje će biti sve istih karakteristika te onda neće biti primjedbi na različitost brodova", kazao je premijer Račan.

Cijeli ovaj veliki sportski, ali i društveni događaj za neretvanski kraj, pratili su predstavnici najviše državne i lokalne vlasti i brojni posjetitelji. Predstavnici stranaka nisu primijećeni među uzvanicima, a glasnogovornik HDZ-a Ratko Maček izvijestio je novinare da je predsjednik najveće oporbene stranke HDZ-a Ivo Sanader pratio maraton lađara iz privatnog broda.

(Hina) me jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara