Počela konferencija o provođenju politike ravnopravnosti spolova

"Provođenje ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini", tema je konferencije koja je večeras svečano otvorena u pulskom hotelu Histria, u organizaciji Ureda za ravnopravnost spolova hrvatske Vlade i Centra za edukaciju i savjetovanje žena. L

Na konferenciji su se okupili predsjednici svih županijskih povjerenstava i odbora za ravnopravnost spolova radi nastavka rada na postizanju rodne ravnopravnosti na lokalnoj razini.

Po riječima predsjednice Ureda za ravnopravnost spolova Helene Štimac Radin, više od sto članova i članica povjerenstava i odbora prošlo je edukaciju putem četiri radionice održane u Šibeniku, Splitu, Zadru i Osijeku.

Upozorila je na neriješen pravni status povjerenstava i odbora za ravnopravnost spolova, te na činjenicu kako je velik broj tih tijela raspušten kada i sva predstavnička tijela uoči lokalnih izbora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Suočeni smo s neusklađenim pravnim statusom, a Hrvatska je istodobno dobila pohvalu od UN-ova Odbora za ravnopravnost spolova za uspjeh u osnivanju povjerenstava u svim županijama", napomenula je Helena Štimac Radin.

Dodala je kako će Vladin Ured za ravnopravnost spolova u nedjelju nakon završetka te konferencije objaviti podatke o spolnoj zastupljenosti na kandidacijskim listama uoči lokalnih izbora. To će biti još jedan dokaz o eventualnom demokratskom iskoraku hrvatske politike, zaključila je Helena Štimac Radin.

(Hina) xdspo ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara