Počela konferencija u Mostaru unatoč nestanku makedonskog zrakoplova

DVODNEVNA Međunarodna konferencija o investiranju u BiH počela je u četvrtak Mostaru, unatoč vijestima o nestanku makedonskog predsjedničkog zrakoplova.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik organizacijskog odbora mostarskog skupa Dragan Čović je rekao da je prema još uvijek nepotvrđenim informacijama "zrakoplov makedonskog predsjednika imao nesreću". Nije precizirao o kakvoj se nesreći radi, samo je dodao da će sudionici konferencije biti izvješćeni o daljnjem tijeku događaja.

Na današnjoj plenarnoj sjednici ove konferencije, ako raspored ne bude poremećen ili otkazan zbog makedonske nesreće, među brojnim govornicima bit će i hrvatski premijer Ivo Sanader.

U nizu bilateralnih sastanaka protokolom su danas predviđeni Sanaderovi razgovori sa slovenskim premijerom Antonom Ropom, predsjednikom vlade Albanije Fatosom Nanom, bugarskim premijerom Simeonom Sakskoburgotskim i predsjednikom Srbije i Crne Gore Svetozarom Marovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljen je tijekom dana i Sanaderov obilazak gradilišta mostarskog Starog mosta, te njegov posjet Kliničkoj bolnici Mostar i Aluminijskom kombinatu Mostar. Sanader bi se, prema najavama, u Zagreb iz Mostara trebao vratiti večeras.

U večernjim satima u Mostar će doputovati hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, koji bi u petak trebao sudjelovati na mostarskoj konferenciji i također imati niz bilateralnih susreta.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara