Počela prva MedILS-ova ljetna škola

Počela prva MedILS-ova ljetna škola

U MEDITERANSKOM institutu za istraživanje života (MedILS) u Splitu od 31. srpnja do 11. kolovoza održava se ljetna škola "Kreiranje interdisciplinarnih istraživačkih projekata".

U radu škole sudjeluje 15 poznatih znanstvenika te 22 studenta i mlada istraživča iz Hrvatske, SAD-a, Švicarske, Francuske, Italije i Izraela. Među predavačima su istaknuti znanstvenici poput utemeljitelja MedILS-a Miroslava Radmana, direktora Ureda za vanjska istraživanja u Microsoft Researchu u Cambridegeu Stephena Emmota, jednog od najpoznatijih mladih francuskih znanstvenika Françoisa Taddeija, vodećeg profesora bioinformatike na ETH u Zürichu Ive Sbalzarinija i drugih.

Škola počinje trodnevnim predavanjima-debatama na kojima će se demonstrirati novi interdisciplinarni pristup istraživanju životnih procesa. Slijedi tjedan individualnog rada afirmiranih znanstvenika sa skupinama mladih istraživača na kreaciji i razradi njihovih originalnih projekata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina s najoriginalnijim projektom naposljetku će dobiti nagradu koju dodjeluje europski Miccrosft LTD, glavni sponzor skupa. Osim Microsofta školu je financijski pomogla i Podravka dd.

Skup ”Kreiranje interdisciplinarnih istraživačkih projekata” prva je znanstvena škola ovoga tipa na međunarodnom nivou, a održavat će se se svakoga ljeta u MedILS-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara