Počele adventske svečanosti "Vukovar u susret Božiću"

PALJENJEM prve svijeće na adventskome vijencu u vukovarskome Gradskom muzeju u dvorcu Eltz, večeras su počele tradicionalne adventske svečanosti "Vukovar u susret Božiću".

Četiri adventska tjedna svečano su otvorila kulturno-umjetnička društva iz Sotina, Komletinaca, Vođinaca i Retkovaca te pjevačke skupine iz Babine Grede i Ilače, koji su u vukovarskoj župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova izveli pjesme i napjeve koji se prije Božića izvode u njihovim mjestima.

U bogatome kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su i članovi KUD-a "Žutopas" iz Smokovljana, koji su izveli običaje iz Smokovljana i Visočana, sela u Dubrovačkom primorju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon nastupa Mještovitog zbora "Libertas" iz Dubrovnika i članova bečke Narodne opere, sudionici vukovarskih adventskih svečanosti prošli su gradskim središtem noseći baklje, a program je nastavljen u prostorijama Gradskog muzeja.

Prvu svijeću na adventskome vijencu zapalio je vukovarski gradonačelnik Vladimir Štengl.

Program tradicijskih običaja osmislili su etnologinja vinkovačkoga Gradskog muzeja Ljubica Gligorević i predsjednik KUD-a "Žutopas" iz Smokovljana Mato Katičić.

Organizatori vukovarskih advetskih svečanosti su Gradski muzej i Franjevački samostan iz Vukovara.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara