POČELI RADOVI NA NOVOJ ZGRADI MUZEJA SUVREMENE UMJETNOSTI

Ministar kulture Antun Vujić i zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić otvorili su danas radove na izgradnji nove zgrade Muzeja suvremene umjetnosti na lokaciji sjeveroistočno od križanja Avenije Dubrovnik i Avenije Većeslava Holjevca u Novom Zagrebu. L

Gradnju muzeja, koja bi trebala biti završena do kraja 2006., kako je istaknuto na otvorenju, zajednički će financirati Grad Zagreb i Ministarstvo kulture. Procijenjeno je da će cjelokupna zgrada stajati oko 310 milijuna kuna.

Autor projekta nove muzejske zgrade je arhitekt Igor Franić, čiji je rad nagrađen prvom nagradom na Natječaju za gradnju Muzeja suvremene umjetnosti 1999.

Ukupna površina zgrade je oko 15.000 četvornih metara, a osim podruma i prizemlja, zgrada će imati tri kata.

Projektnu dokumentaciju za zgradu izradila je tvrtka Arhing-trade, dok je za izgradnju muzeja stručno povjerenstvo odabralo tvrtku "Tehnika" iz Zagreba kao najpovoljnijeg ponuđača. Grad Zagreb sa spomenutom je tvrtkom sklopio ugovor o građenju u iznosu od oko 170 milijuna kuna bez PDV-a.

O važnosti gradnje Muzeja suvremene umjetnosti na današnjem otvorenju govorili su ministar kulture Antun Vujić, zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić i ravnateljica MSU-a Snježana Pintarić, koja je, uz ostalo, naglasila da je to prva muzejska zgrada koja se gradi u Zagrebu nakon 100 godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara