Počeli štrajkovi u "Belju" i IPK-u "Ratarstvo-stočarstvo"

ČLANOVI Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji te vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) jutros su počeli sa štrajkom u baranjskom poljoprivrednom kombinatu "Belju" dd i poduzeću IPK "Ratarstvostočarstvo", izvijestila su regionalna i županijska povjerenstva toga sindikata.

Radnici "Belja" štrajkaju zbog neisplaćenih plaća za ožujak i travanj i pet putnih troškova, a radnici IPK "Ratarstvo-stočarstvo" zbog neisplaćene plaće za travanj.

Županijski povjerenik PPDIV-a Šimo Orešković izjavio je Hini kako se štrajk u obje tvrtke odvija uz obavljanje najnužnijih poslova koji su potrebni kako se ne bi potpuno obustavila proizvodnja, ali da to za sada ne obuhvaća radove na žetvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Najavio je da će se u podne održati sjednica štrajkaških odbora na kojoj će se razmotriti stanje i odlučiti o daljnjem tijeku štrajka, za kojega je najavljeno da će trajati do isplate zaostalih plaća i putnih troškova.

U Sindikatu napominju kako ima nekih naznaka da bi plaća za djelatnike IPK "Ratarstvo-stočarstvo" mogla biti isplaćena sutra ili u petak, a da "Belje" ima mogućnost isplate plaća samo iz tekućeg priljeva, a to, drže u Sindikatu, nije dovoljno da bi se ispunili sindikalni zahtjevi.

(Hina) ivuč mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara