počelo obilježavanje dana sjećanja žrtvu vukovara

Postrojavanjem povijesne postrojbe "Zrinska garda Čakovec" kod Kamenoga križa za slobodu Hrvatske, na ušću Vuke u Dunav, te odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u borbama za Vukovar, u tom je gradu danas počelo obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. L

Odluku da se 18. studenoga obilježava kao Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., donio je Hrvatski sabor - kao trajno sjećanje na dan kada su pripadnici srpskih vojnih i paravojnih snaga, nakon tromjesečne opsade Vukovara, slomili obranu grada i ušli u Vukovar, u kojemu su zatim počinili brojne zločine protiv civila i ratnih zarobljenika, protivno Međunarodnom ratnom pravu i ženevskim konvencijama.

Nakon nazočnosti na svetoj misi, u crkvi sv. Filipa i Jakova, pripadnici povijesne postrojbe "Zrinska garda Čakovec" podnijeli su kod Kamenog križa na ušću Vuke u Dunav, tradicionalni prijavak vukovarskom gradonačelniku Vladimiru Štenglu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

On im je uzvratio stavljanjem svečane zastavne lente Grada Vukovara na gardijski stijeg, kao znak zahvalnosti i sjećanja na žrtvu 13-orice poginulih i trojice nestalih branitelja iz Međimurja, u obrani Vukovara godine 1991.

Pripadnici povijesne postrojbe "Zrinska garda Čakovec" položili su vijence podno Kamenog križa na ušću Vuke u Dunav, kod spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i mjestu masovne grobnice na Ovčari.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara