počelo razminiranje pruge vinkovci - osijek

U Ostrovu, na vinkovačkom području, danas su počeli radovi na razminiranju željezničke pruge Vinkovci Osijek, uništene u srpskoj agresiji na Hrvatsku.

Mjesto početka radova na željezničkom kolodvoru u Ostrovu obišli su vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer i regionalni upravitelj Hrvatskih željeznica Krunoslav Merc.

Župan Šafer je podsjetio na veliku važnost pruge Vinkovci - Osijek, duge 33 kilometra, za prometno povezivanje ta dva slavonska središta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Radovi na razminiranju pruge trebali bi biti dovršeni za sto radnih dana. Vrijednost radova je 6,8 milijuna kuna, a troškove snosi HŽ.

Prugu razminira tvrtka AKD Mungos, čiji pirotehničari moraju očistiti pojas širok 25 metara od pruge, odnosno ukupnu površinu od 600.000 četvornih metara pružnog pojasa.

Pruga Vinkovci - Osijek znatno je oštećena u srpskoj agresiji, a oko deset kilometara kolosijeka uništeno je u potpunosti. Radovi na obnovi pruge, prema najavama iz HŽ-a, trebali bi početi ove jeseni, a trajali bi oko šest mjeseci. Vrijednost radova na obnovi pruge je 60 milijuna kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara