Počelo suđenje bivšem domaru zbog zlostavljanja u Brezovici

BIVŠEM domaru Caritasova doma za nezbrinutu djecu u Brezovici Mariju Barloviću danas je na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje zbog optužbe da je od 1995. do 1999. seksualno zlostavljao tada maloljetnog retardiranog štićenika doma.

Optuženi je na početku suđenja kazao da se ne osjeća krivim i odbacio je djelo koje mu se stavlja na teret, izjavila je Hini sutkinja Mira Tecilazić Bašić.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo Barlovića tereti za spolni odnos s djetetom, a kako bi se zaštitio osobni i obiteljski život oštećenika i drugih sudionika u postupku, zatražilo je da se postupak vodi bez nazočnosti javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sutkinja Tecilazić Bašić stoga nije željela davati detaljnije informacije o ovom postupku. Kazala je tek da su u nastavku glavne rasprave danas saslušane dvije svjedokinje te da će se suđenje nastaviti sutra saslušavanjem novih svjedoka.

Optužnica protiv Barlovića podnesena je sredinom studenoga. Kazneni zakon za zločin koji mu se stavlja na teret predviđa pet do osam godina zatvora.

Policijska istraga protiv domara iz Caritasova doma Blaženi Alojzije Stepinac u Brezovici završila je još 2003., no, tek je nakon napisa u tisku, u lipnju prošle godine protiv njega pokrenut kazneni postupak.

Sumnja se da je cijeli slučaj dvije godine zataškavala zamjenica glavnog državnog odvjetnika Božica Cvjetko protiv koje je zbog toga pokrenut stegovni postupak.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara