Počeo EUQUIZ županijsko natjecanje srednjih škola iz poznavanja EU-a

UČENICI srednjih škola iz cijele Hrvatske započeli su u petak točno u podne županijska natjecanja "EUQUIZ", kviz iz znanja vezanih uz Europsku uniju.

Za plasiranje na finalno državno natjecanje, koje će se održati u Zagrebu tijekom Europskog tjedna (od 3. do 9. svibnja), borit će se 227 timova iz 167 škola, objavilo je Ministarstvo europskih integracija.

"EUQUIZ" obuhvaća provjeru poznavanja povijesti i institucija EU, kao i poznavanje osnovnih zemljopisnih i povijesnih činjenica vezanih uz zemlje članice Europske unije te odnosa Hrvatske i EU.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Devet najboljih timova iz cijele Hrvatske, osim sudjelovanja na državnom natjecanju, bit će nagrađeno jednotjednim putovanjem Eurobusom čije je krajnje odredište London.

Timovi čije znanje neće biti dovoljno za plasiranje na državno natjecanje dobit će utješne nagrade, a dvanaest timova sa županijskih natjecanja sudjelovat će u Ljetnoj školi europskih integracija u organizaciji Ministarstva europskih integracija.

Natjecanje i ove godine organizira Ministarstvo europskih integracija, izaslanstvo Europske komisije u RH i britansko veleposlanstvo u Zagrebu, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te brojnih sponzora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara