"Počeo me zlostavljati kad sam imala devet godina i uvijek me držao kraj svog kreveta"

PEDOFILSKA obitelj Mongelli, u kojoj su otac i sin zlostavljali svoje kćeri sablaznila je Italiju. "Talijanski Fritzl" Michele Mongelli iz Torina, čiji je slučaj jučer otkriven, svoju je 34-godišnju kćer učestalo silovao proteklih 25 godina, dok mu je njegov sin Giuseppe u tome pomogao, a navodno i zlostavljao svoje kćeri koje imaju šest, 12, 17 i 21 godinu. Talijanski mediji javljaju kako su monstruozni otac i sin nakon privođenja pokušali poreći sve optužbe koje je Laura (kako nazivaju zlostavljanu kći) iznijela protiv njih.

Članovi obitelji ih brane: "Sve je to laž!"

Michaele i Giuseppe tako su zatražili da se nad njihovom kćerkom odnosno sestrom obavi psihijatrijsko vještačenje, a potporu im daju i ostali članovi obitelji koji smatraju da su Laurine optužbe lažne. "Ljubim zemlju po kojoj moj otac hoda", rekla je Laurina mlađa sestra koja vjeruje kako njihov otac Lauru nikad nije zlostavljao, a istu stvar je novinarima kazala i djevojčina majka. "Moj muž je u zatvoru zbog nečeg što nije učinio. Sve su to laži. Držao ju je zatvorenu u kući jer se bojao da bi joj se nešto moglo dogoditi", rekla je Caterina Mongelli. No, talijanski mediji pišu kako je Michaele uveo "obiteljsko pravilo" koje mu daje pravo da seksualno iskorištava najstariju kćer, a tu je praksu navodno preuzeo i njegov sin. "Sve što pričaju protiv našeg oca je laž", rekla su dva njegova sina (Mongelli ima ukupno deset djece) u razgovoru za talijansku televiziju.

"Prvi put me silovao kad sam imala 16 godina"

Mongelli je navodno uhićen nakon dugotrajne policijske akcije, tijekom koje su ga i prisluškivali, te su čuli kako napada svoju kćer. "Bilo je to strašno", šokirano je opisivao novinarima jedan od istražitelja koji rade na slučaju "talijanskog Fritzla". Građani Torina šokirani su što im se proteklih 25 godina tako stravično zlostavljanje događalo pred nosom, posebno jer je Laura već pokušala upozoriti javnost da je otac siluje. Ona je 1994. godine pobjegla iz sobe u kojoj su je držali, ali psihijatri su zaključili da je ona vrlo labilna i nestabilna osoba pa je Mongelli svih uvjerio kako njegova kćer izmišlja.

"Otac me počeo zlostavljati kad sam imala devet godina. Tada me počeo dirati po intimnim dijelovima tijela i ljubiti me u usta. Kad sam imala 16 godina me prvi put prisilio na seksualni odnos. Spavali smo u istoj sobi, jer me želio stalno držati blizu, pored svog kreveta", rekla je Laura policijskim istražiteljima. Također, u javnost je puštena jedna od snimki prisluškivanja na kojoj se jasno čuje kako Laura viče "tata skidaj ruke s mene, prestani gade!"

Silovao i kćer svog brata?

Policija također istražuje mogućnost da je Mongelli zlostavljao i kćer svog brata tijekom šezdesetih godina prošlog stoljeća. "Žrtve su podvrgnute seksualnom i psihološkom zlostavljanju. Bavio sam se mnogim slučajevima incesta, ali ovo je daleko najgori koji sam ikad vidio", rekao je tužitelj Pietro Forno i dodao kako ne krivi psihijatre koji su 1994. godine oslobodili Mongellija, ali ipak vjeruje da se još onda moglo i moralo napraviti više.

Odvjetnik "talijanskog Fritzla" Antonio Genovese kazao je kako njegov klijent nema racionalno objašnjenje za optužbe koje Laura iznosi protiv njega, ali u potpunosti ih odbacuje. "On je bolestan, dijabetičar je, i nakon što je uhićen su ga morali voziti u bolnicu na pretrage. Zahtijevat ću da ga se odmah pusti iz pritvora", rekao je Genovese, a vrlo sličnu izjavu dao je i Giuseppeov odvjetnik Antonio Fonti koji kaže kako policijske snimke ne dokazuju da je u obitelji bilo seksualnog zlostavljanja.

P.V.
Foto: Telegraph

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara