počeo međunarodni znanstveni skup "mipro 2003."

Međunarodni znanstvenostručni skup MIPRO 2003. počeo je danas u Opatiji seminarom o novim tehnološkim rješenjima i standardima u procesnoj informatici, koji su priredili predstavnici HEPa. L

Dvadeset i šesti skup MIPRO posvećen je informacijskoj i telekomunikacijskoj tehnologiji i elektronici.

Riječ je o međunarodnoj informatičkoj manifestaciji koja okuplja nekoliko stotina stručnjaka i znanstvenika iz više zemalja.

Stanje i razvoj informatike i njezinu primjenu oni će tijekom petodnevnog skupa razmatrati na savjetovanjima, seminarima, okruglim stolovima, predavanjima, predstavljanjima, a bit će organizirana i izložba informacijske i komunikacijske tehnologije i elektronike.

Tijekom skupa bit će predstavljeno 129 znanstvenih i stručnih referata autora iz 16 zemalja. Plenarne teme prezentirat će čelnici svjetskih i hrvatskih korporacija INTEL-a, IBM-a, Microsofta i Hrvatskih telekomunikacija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na izložbi informatičke, komunikacijske i elektroničke opreme predstavit će se 17 izlagača iz zemlje i inozemstva. Stručne prezentacije i seminari obuhvatit će široki spektar aktualnih tema.

Ovogodišnji MIPRO 2003. održava se pod pokroviteljstvom potpredsjednika Vlade Slavka Linića, Ministarstva znanosti i tehnologije, Ministarstva pomorstva, prometa i veza i Hrvatskog zavoda za telekomunikacije.

Organizator skupa je Hrvatska udruga za mikroprocesorske, procesne i informacijske sustave, mikroelektroniku i elektroniku.

Svečano otvorenje MIPRO-a 2003. bit će 21. svibnja u 10,30 sati u kongresnoj dvorani hotela Adriatic.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara