počeo sastanak izaslanstava SDP-a I HSS-a

Predsjednici SDPa i HSSa Ivica Račan i Zlatko Tomčić sa stranačkim izaslanstvima počeli su večeras sastanak na kojemu će, slijedom ranijih najava, pokušati raspraviti otvorena međustranačka i koalicijska pitanja.

Ni Račan, niti Tomčić prije sastanka, koji se održava u središnjici HSS-a, nisu željeli reći o čemu će točno večeras razgovarati.

To je inače drugi sastanak tih dviju najjačih koalicijskih stranaka u posljednjih mjesec i pol dana. Na prvom sastanku, održanom 10. siječnja u središnjici SDP-a, a kojemu je izravan povod bila privatizacija Sunčanog Hvara, SDP i HSS pokušali su, uz ostalo, dogovoriti i novi model privatizacije državnog portfelja. Osim toga, još je uvijek otvoreno i pitanje izbornog modela budući da su te dvije stranke u saborsku proceduru uputile različite prijedloge izbornog zakona.

Uz predsjednika SDP-a Ivicu Račana, u stranačkom izaslanstvu su Željka Antunović, Mato Arlović, Slavko Linić, Davorko Vidović i Dragica Zgrebec te Gordana Sobol, a uz predsjednika Zlatka Tomčića, u izaslanstvu HSS-a su Ante Simonić, Luka Trconić, Željko Pecek, Božidar Pankretić, Ljubica Lalić i Ante Markov.

Večerašnji sastanak SDP-a i HSS-a, prema najavama, potrajat će duboko u noć, a za sada se ne zna hoće li biti izjava za novinare.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara