Počeo sastanak međudržavnoga vijeća za suradnju Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Deveti sastanak Međudržavnoga vijeća za suradnju Hrvatske i Bosne i Hercegovine počeo je u ponedjeljak u Zagrebu u Uredu predsjednika.

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić sastaje se s članovima predsjedništva Bosne i Hercegovine Sulejmanom Tihićem, Draganom Čovićem i Borislavom Paravcem.

Na sastanku će sudjelovati i hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul i ministar vanjskih poslova BiH Mladen Ivanić.

Nakon sastanka Međudržavnoga vijeća za suradnju između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i Slobodan Kovač, ministar pravde u Vijeću ministara BiH potpisat će Ugovor o međusobnom izvršavanju sudskih odluka o kaznenim stvarima.

Predviđeno je da ministar financija RH Ivan Šuker i Ljerka Marić, ministrica financija i trezora u Vijeću ministara BiH potpišu ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar vanjskih poslova BiH Mladen Ivanić najavio je u nedjelju da će se na sastanku pokrenuti pitanje spornoga poništavanja ugovora o zamjeni imovine koje su građani dviju država sklapali za vrijeme rata.

Tim poništavanjem ugovora, ocijenio je ranije Ivanić, pogođeni su isključivo Srbi iz Hrvatske koji su stanove i kuće mijenjali s Hrvatima iz BiH i Republike Srpske jer su svi ugovori o zamjeni sklopljeni pred hrvatskim sudovima konačni i neraskidivi, a takve zamjene pred sudovima u Republici Srpskoj podliježu reviziji jer su vlasnici prema općem, a i mišljenju Ureda Visokoga predstavnika međunarodne zajednice u BiH, imovinu mijenjali pod prisilom, "u ratnim uvjetima".

Tijekom poslijepodneva predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks sastat će se sa Sulejmanom Tihićem.

(Hina) xvm ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara