Počinje obnovljeno suđenje Draganu Čoviću i braći Lijanović

PRED Prizivnim vijećem Suda Bosne i Hercegovine počinje saslušanje u predmetu "Dragan Čović i drugi" koji se vodi protiv predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića i četvorici braće Ivanković-Lijanović, izvještava portal Sarajevo-X.

Prizivno vijeće Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju je u rujnu donijelo odluku po žalbama na presudu sudskog vijeća kojom je uvažilo žalbe Tužiteljstva i Čovićevog branitelja te ukinulo prvotnu presudu.

Ukinutom je presudom Dragan Čović proglašen krivim za zloupotrebu položaja ili ovlasti i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet godina.

Sudsko vijeće je prvostupanjskom presudom oslobodilo Dragana Čovića, Jozu Ivankovića -Lijanovića, Slavu Ivankovića - Lijanovića, Mladena Ivankovića - Lijanovića, Jerku Ivankovića - Lijanovića, Matu Tadića i Zdravka Lučića optužbi da su počinili ostala kaznena djela sadržana u optužnici.

S obzirom na to da Tužiteljstvo nije uložilo žalbe u odnosu na optužene Matu Tadića i Zdravka Lučića, oslobađajuća presuda vijeća u odnosu na njih je postala pravovaljana.

J.Da.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara