Počinje suđenje Rojsu i Spajiću zbog navodnih malverzacija novcem MORH-a

Počinje suđenje Rojsu i Spajiću zbog navodnih malverzacija novcem MORH-a
SUĐENJE bivšem saborskom zastupniku i pomoćniku ministra obrane Ljubi Ćesiću Rojsu i direktoru zagrebačkog nogometnog kluba "Hrvatski dragovoljac", optuženima da su državu oštetili za više milijuna kuna trebalo bi sutra početi na zagrebačkom Županijskom sudu, gotovo godinu dana nakon podizanja optužnice.

Tužiteljstvo Rojsa tereti da je 1998. kao pomoćnik ministra obrane i načelnik Sektora za gospodarenje počinio tri kaznena djela, među kojima je i otpis tri milijuna kuna duga "Hrvatskog dragovoljca", na što ga je navodno poticao Spajić.

Osim otpisa duga nogometnom klubu Rojs je, prema optužnici, bez ovlasti zapovjedio izdavanje cigareta, kave i druge potrošne robe vrijedne 2,3 milijuna kuna 66. cestovnoj pukovniji koja nije bila u sastavu hrvatskih Oružanih snaga i Ministarstva obrane (MORH).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužen je i da je bez naknade odobravao korištenje ugostiteljskih usluga u MORH-ovim restoranima i hotelima za više nogometnih klubova koji su gostovali u Zagrebu. Navodno je za to potrošio oko 200 tisuća kuna.

U optužnici podnesenoj zagrebačkom Županijskom sudu Rojsa se tereti da je počinio kazneno djelo protiv službene dužnosti zloporabom položaja i ovlasti i dva kaznena djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja zloporabom ovlasti u gospodarskom poslovanju, kojima je državu oštetio za više od 5,5 milijuna kuna.

Zbog poticanja na otpis duga Spajić je optužen za kazneno djelo protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja poticanjem na zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara