Pod sumnjom da su zatajili 18 milijuna kuna: Bivši šefovi Radija 101 idu na ispitivanje

Foto: Ilustracija

TROJE BIVŠIH šefova Radija 101, Tamara Pavlica, Dario Dusper i Drago Perić ispitat će se 5. listopada na Županijskom sudu u Zagrebu zbog sumnje da su počinili nezakonitosti teške 18 milijuna kuna.

U najtežoj poziciji je Dusper, kojeg se sumnjiči da je na nekoć legendarnom radiju dio plaća zaposlenicima isplaćivao preko studentskih ugovora i na taj način radiju pribavio protupravnu imovinsku korist od 15,8 milijuna kuna.

Duspera i Pavlicu sumnjiči se i da su od 2005. u naredne četiri godine poslovnim karticama plaćali osobne račune i podizali gotovinu. Pritom je Dusper, tvrdi tužiteljstvo, potrošio više od 1,5 milijuna kuna, a Pavlica otprilike pola milijuna.

Perića, koji je na čelo uprave "stojedinice" došao nakon njih, tereti se za nešto blaža kaznena djela. On je navodno preko studentskih ugovora oštetio državu za osamdesetak tisuća kuna te je isplaćivao plaće s računa drugog trgovačkog društva.

Nakon ispitivanja 5. listopada, istražna sutkinja će odlučiti hoće li Državno odvjetništvo protiv osumnjičene trojke pokrenuti istragu.

Radio 101 i dalje prolazi teške dane, nakon što je Vijeće za elektroničke medije stopiralo njegovu prodaju radijskom tajkunu Jurju Hrvačiću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara