Podgorički tisak: Vladini dužnosnici u "posuđenim" automobilima

PODGORIČKI tisak piše kako se dužnosnici crnogorske vlade voze automobilima čije je porijeklo sumnjivo, iako crnogorska policija tvrdi da "ne zna ništa o informacijama sarajevskog lista "Oslobođenje" prema kojima je Interpol BiH zatražio da se iz Crne Gore vrati 40 skupocjenih automobila ukradenih u Bosni i Hercegovini.

U "Oslobođenju" je navedeno i kako od "policije BiH i Interpola nije stigao službeni zahtjev o tim vozilima, a u podgoričkom tisku je otkriveno da se i vladini dužnosnici voze tim "posuđenim automobilima".

Tako je navodno crnogorska policija ostala bez autobusa koji je prije nekoliko godina kupila za 150.000 njemačkih maraka, piše podgorički tisak. Vozilo je prije toga imalo slovenske registarske tablice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Slovenska policija je, kako prenose mediji, crnogorskim kolegama dostavila dokaze da je autobus koji je ukraden u toj zemlji tajnim kanalima završio u Crnoj Gori. Ukradeni autobus je već vraćen pravom vlasniku u Sloveniji, a crnogorska policija je zbog toga uhitila dvije osobe, koje su osumnjičene da su MUP-u Crne Gore prodale vozilo.

I u ministarstvu prosvjete se navodno nalazi jedno vozilo (kombi) za koji sarajevsko "Oslobođenje" tvrdi da je ukradeno u BiH. Crnogorski ministar prosvjete Slobodan Backović je u ponedjeljak izrazio spremnost da vrati kombi za koji bosanska policija tvrdi da je tamo ukraden, objasnivši da je za to saznao iz novina.

(Hina) dram bis

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara