podrška regionalnom operativnom programu za sisačko-moslavačku županiju

Gospodarskosocijalno vijeće Sisačkomoslavačke županije danas je u Sisku podržalo projekt Regionalnog operativnog programa (ROP) za tu županiju koji će Europska unija iz CARDS programa sufinancirati sa sedam milijuna eura.

Vanjski stručni konzultant ROP-a u Sisačko-moslavačkoj županiji Bernard O'Sullivan iz Irske izvijestio je socijalne partnere u GSV-u da će se u sklopu tog programa, koji se zasniva na partnerstvu lokalne i regionalne uprave s Europskom unijom, izraditi strategija razvoja Sisačko-moslavačke županije u idućih pet do deset godina.

"Europska unija će, prema svojim kriterijima i prioritetima, sa sedam milijuna eura poduprijeti i sufinancirati temeljne razvojne projekte na tom području", naveo je O'Sullivan. "Uspješnost programa ovisi o odazivu i sudjelovanju svih interesnih skupina i o dobrom upravljanju projektom", rekao je O'Sullivan, napomenuvši "da je ROP odlična prilika za dugoročan razvoj Sisačko-moslavačke županije koju županijsko vodstvo ne bi smjelo propustiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Program ROP-a provodit će se u četiri županije u Hrvatskoj, a Europska unija će preko CARDS programa za njega osigurati ukupno 62 milijuna eura.

Članovi GSV-a Sisačko-moslavačke županije podržali su prijedlog proračuna Sisačko-moslavačke županije za iduću godinu u iznosu od 125,8 milijuna kuna. Istaknuto je da mjere decentralizacije društvenih djelatnosti nisu dale planirane rezultate, jer država i dalje značajno financira decentralizirane djelatnosti školstva, zdravstva i socijalne skrbi u gospodarski nerazvijenim županijama, kao što je Sisačko-moslavačka.

(Hina) malj dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara