Podržavate li štrajk u svim školama do ispunjenja zahtjeva?

Podržavate li štrajk u svim školama do ispunjenja zahtjeva?
Foto: Davor Puklavec, Dusko Jaramaz//PIXSELL

SINDIKATI od sutra kreću u frontalni štrajk. Štrajkat će sve škole, svaki dan, sve do ispunjenja sindikalnih zahtjeva.

Informacija je to koja se proširila učiteljskim krugovima, a tijekom večeri su je potvrdili sindikati. Oni su poslali pismo učiteljima u kojem je navedeno da su Središnji odbor sindikata i Veliko vijeće hrvatskih učitelja na današnjoj zajedničkoj sjednici jednoglasno donijeli odluku o frontalnom nastavku štrajka od 19. studenog 2019. do ispunjenja zahtjeva.

U uputi također stoji kako sindikalni povjerenici u svojim školama na plakat moraju dopisati da se štrajk nastavlja do ispunjenja zahtjeva te će se sutra diljem zemlje održati hitni sastanci sindikalnih podružnica. Sutra za 10 sati zakazana je redovna konferencija za novinare na kojoj bi sindikati trebali pojasniti daljnju taktiku i objaviti rezultate referenduma.

Sindikati su najavili zaoštravanje prema vladi, štrajk neće biti plaćen, a školska godina se produljuje?

Frontalni štrajk koji se neslužbeno najavljuje od sutra u skladu je s ranijim najavama sindikata obrazovanja da će retoriku zaoštriti i kao odgovor na posljednju ponudu vlade, koju sindikati ocjenjuju sramotnom i nižom od prijašnje, te pokušajem omalovažavanja štrajkaša i zaposlenih u obrazovanju.

Vlada je najavila da dane provedene u štrajku nastavnicima više neće plaćati pa tek treba vidjeti kako će proteći realizacija frontalnog štrajka za koji se najavljuje da će trajati sve do ispunjenja zahtjeva.

Štrajk u školama počeo je prije mjesec dana, a kako je riječ o cirkularnom štrajku u kojem svakog dana štrajkaju druge županije, učenici su dosad izgubili šest do sedam dana nastave. Ministarstvo znanosti i obrazovanja Indexu je nedavno potvrdilo kako postoji realna šansa za produljenje školske godine, a samim time će se morati odgoditi i matura.

Što vi mislite o frontalnom štrajku u svim školama koji će trajati do ispunjenje zahtjeva? Recite svoje mišljenje u našoj anketi.

 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara