Podržite Dijete Hrabrost

Podržite Dijete Hrabrost

Foto: 123rf

DIJETE u osmom razredu osnovne škole izvuklo je mobitel na satu vjeronauka i snimalo bijesnog, zapjenjenog vjeroučitelja koji je strastveno širio mržnju jednom zagrebačkom osnovnoškolskom učionicom.

14-godišnje dijete poslalo je Indexu snimku odraslog muškarca na poziciji moći dok je prijetio, zahtijevao i naslađivao se smrću ljudi.

Dijete u nevjerojatno osjetljivoj dobi prikupilo je hrabrost koja manjka mnogim odraslima i učinilo pravu stvar.

>> Dijete Hrabrost


Prisjetite se vas kad ste bili u tim godinama. Prisjetite se koliko vas je bilo strah autoriteta. Prisjetite se koliko vam je značilo mišljenje vršnjaka. Prisjetite se kako ste vagali svaku riječ koju ste izgovarali, kako ste birali društvo, kako ste, na krilima novootkrivene samosvjesnosti, gradili osobni stav i karakter, ciglu po ciglu, grešku po grešku.

Bolna lekcija iz odrastanja


Dijete koje je smoglo hrabrosti, snimilo zastrašujućeg čovjeka i usudilo se na bolnu lekciju iz instant odrastanja, od sinoć prati sve ovo. Od prvog članka na Indexu, onog za koji je trebala itekako odrasla snaga karaktera, do bure koju je proizveo u javnosti. To dijete, možda baš na istom mobitelu kojim je snimilo uznemirujući govor mržnje u svojoj učionici, negdje prati lavinu događaja i reakcija koju je izazvala odluka da se netko suprotstavi nasilniku.

Nije lako čitati komentare. Nije lako pratiti komplicirane svađe odraslih u tamnim odijelima oko ispravnog dječjeg poteza. Nije lako izdržati pritisak vršnjaka u školskim klupama.

Nije lako to podnijeti. Nikome, a kamoli 14-godišnjem djetetu. Nevjerojatno hrabrom, zrelom i prkosnom djetetu, ali ipak samo djetetu.

Podržimo Dijete Hrabrost

I zato vas pozivamo da podržite to dijete.

Šaljite nam vaše ohrabrujuće poruke potpore na desk@index.hr.

Objavit ćemo ih kako bismo uvjerili to dijete, bez obzira na to koliko se situacija trenutno činila teškom, da u Hrvatskoj ima ljudi koji podržavaju hrabrost i neiskvarenost.

Objavit ćemo te poruke kako bi to dijete znalo da nije samo.

Objavit ćemo poruke kako bismo podržali jedno dijete koje zna da nikad nisi premlad da učiniš ispravnu stvar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara