Poduzetnik priveden jer je lažirao krađu BMW-a

PODUZETNIK iz Zagreba priveden je u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, gotovo godinu dana nakon što je, kako je policija utvrdila, lažno prijavio krađu BMW-a 645 CI, na temelju čega  je "izmuzao" od osiguravajućeg i leasing društva gotovo pola milijuna kuna, priopćila je PU zagrebačka.

Dva dana nakon što je prijavio krađu automobila kupljenog na leasing, direktor trgovačkog društva iz Zagreba je u ime svoje firme lažnim podacima o krađi popunio, potpisao i žigom društva ovjerio zahtjev za naknadu štete iz  automobilskog kasko osiguranja.

Osiguravajuće društvo i leasing poduzeće su 26. srpnja 2006. godine, odnosno mjesec dana nakon "krađe", zajedničkom izjavom prihvatili zaključni sporazum o visini štete u iznosu od 433.324,77 kuna. Novac je uplaćen na žiro račun poduzeća nakon čega se s njim raspolagalo u poslovanju.

Direktor je uhvaćen u laži jer je u prijavi policiji rekao da je posljednji puta koristio BMW na dan krađe, 27. svibnja oko 8,45 sati i to pomoću originalnog ključa koji je uz drugi takav ključ priložio spisu. No obrada u ovlaštenom servisu, kojoj su prisustvovali policijski službenici, pokazala je da je osumnjičeni zadnji put automobil stavio u pogon 5 dana ranije od vremena koje je naveo u prijavi.

Automobil ni nakon gotovo godinu dana, nije pronađen, a poduzetnika terete za lažno prijavljivanje, zloporabu osiguranja i prijevare u gospodarskom poslovanju.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara