"Poezija bez granica - susreti" povratak je poezije na ulice

POD MOTOM "Poezija bez granica susreti" ispred Hrvatskog narodnog kazališta danas je svečano otvorena jednomjesečna plakatnopoetska akcija, tijekom koje će ljubitelji suvremene poezije imati prigodu na plakatima u "Europlakatovim" vitrinama po Zagrebu iščitavati poeziju europskih autora.

Akcija je nastavak plakatno-poetske akcije "Vrijeme za pjesmu" koja se već 20 godina tradicionalno organizira u Beču, a od ove godine dobila je međunarodni značaj, istaknuo je voditelj kontaktnog ureda Beča u Zagrebu Boris Perić.

Pjesme suvremenih srednjoeuropskih pjesnika na plakatima su predstavljene u Budimpešti, Pragu i Bratislavi, a zagrebačka je promocija rezultat suradnje poglavarstava Beča i Zagreba te hrvatskog PEN-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na plakatima se tako mogu pročitati stihovi češkog pjesnika Zdenka Rotrekla, mađarskog Deszoea Tandorija, slovačkog Jana Buzassya, slovenskog Borisa A. Novaka, austrijske pjesnikinje Elisabeth Schawerda i hrvatske Anke Žagar.

Zaželjevši dobrodošlicu pjesničkoj riječi u Zagreb, pročelnik gradskog ureda za kulturu Vladimir Stojsavljević ustvrdio je kako je povratak poezije na ulicu ujedno i povratak one Europe koja je držala do pjesničke riječi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara