Pogačnik: Iznenađuje me što Slovenija pristaje na igru zaoštravanja s Hrvatskom

Savjetnik slovenske vlade za pomorsko pravo Miha Pogačnik izjavio je u petak u razgovoru za Slovenski radio da ga ne iznenađuje reakcija hrvatske vlade koja je najavila protest u vezi slovenske uredbe o ribolovnom području kojim je cijela Savudrijska vala označena kao slovensko unutarnje more.

"Ta reakcija me ne nikako ne iznenađuje s obzirom na činjenicu da zapravo između dvije države ostaje otvoreno pitanje određivanje granica nekih morskih zona", rekao je Pogačnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za razliku od oporbenog stručnjaka za pomorsko pravo i nekadašnjeg ministra prometa Marka Pavlihe koji je za Slovenski radio rekao da ga iznenađuju i potezi slovenske strane jer umjesto da izradi strategiju odnosa s Hrvatskom pristaje na igru zaoštravanja, Pogačnik je rekao da slovenska uredba neće ubrzati niti usporiti rješavanje spora na moru.

"Što se tiče Slovenije, radi se o odgovarajućim i adekvatnim mjerama kako bi se osigurali državni interesi", rekao je Pogačnik.

Kako prenosi Slovenski radio, predstavnik slovenske pomorske policije izjavio je da se mjere kontrole granice na moru zbog najnovije situacije neće mijenjati.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara